Ladda bilen med Garo

Ladda bilen med Garo

Under de senaste fyra åren har det skett en fördubbling av antalet elbilar i Sverige. Nästan 54 000 laddbara bilar rullar på vägarna och behovet av en utbyggd infrastruktur för fordonsladdning är stort. Här har svenska Garo en stark position.

Bolaget, med huvudkontor i småländska Gnosjö, har under 75 år utvecklat och tillverkat elektriskt installationsmaterial för såväl den svenska som den internationella marknaden. Garo har under många år varit marknadsledande inom segmentet eluttag till motorvärmare, camping och marinmiljö – en expertis som också lade grunden till utvecklingen av deras laddstationer för elfordon.

– Med lång erfarenhet av produkter som till exempel eluttag för motorvärmare tog vi med oss mycket kunskap i utvecklingen 
av vår första laddstolpe för elfordon. Den lanserades redan 2007 vilket var väldigt tidigt, säger Patrik Andersson, försäljning- och marknadsdirektör på Garo och tillägger:

– Det fanns inte särskilt många elbilar då men vi hade siktet inställt på att följa tekniken och att utvecklas till en aktör som leder den. Det var minst sagt en lyckosam satsning.

I dag har Garo en av marknadens bredaste sortiment av laddstationer för elfordon, väl anpassade till både hemmamiljö och offentliga miljöer.

– Våra olika typer av laddare är anpassade för olika miljöer och för att klara de olika kraven som marknaden ställer. Det kan vara hur laddstationen ska fungera med olika smarta funktioner, kommunikation mellan stolpar och molntjänster. Men det som är det viktigaste är givetvis att laddningen sker på ett säkert sätt, säger Patrik Andersson. Patrik berättar att det finns era anledningar till varför man ska välja Garo som leverantör:

– För oss är service A och O. Det innebär att vi inte bara levererar laddstationen utan att vi också hjälper till med elcentralen som försörjer laddstationen med ström. Vi gör alltid en komplett lösning för kunden, utifrån dennes önskemål.

Artikeln publicerad den 27 juni, 2018 av borgowilli