Livskvalitet i fokus för välfärdsteknik

Livskvalitet i fokus för välfärdsteknik

Som äldre, i behov av omvårdnad, är det mänskligt att vilja bo kvar hemma.

– Vi brinner för att människor ska känna sig trygga och kunna ha en fortsatt god livskvalitet! Tack vare Tunstalls teknik är detta möjligt, säger Kristoffer Axelsson, CEO på Tunstall Nordic.

Tunstall levererar mjukvarusystem och produkter för larmhantering, vård- och omsorgsplanering tillsammans med en av Sveriges största bemannande larmcentraler. Dagligen tar de hand om personer som är i behov av närhet och omvårdnad dygnet runt. Helhetslösningen är unik och bemötandet både personligt och kunnigt.

I nära samverkan med kunder utvecklar Tunstall framtidens välfärdsteknik med fokus på individanpassad service.

– Nära kontakt med vård- och omsorgsgivare, patienter och anhöriga är A och O i utvecklingen framåt, berättar Kristoffer Axelsson.

Under året släpps Tunstalls senaste plattform för välfärdsteknologi i Sverige. Den bygger på artificiell intelligens och avancerad maskininlärning, och fungerar med alla typer av datorer, telefoner och surfplattor. Plattformen kan dessutom enkelt integreras med befintliga system inom sjukvården och äldreomsorgen.

– Tekniken ger framför allt ökad självständighet och trygghet för individen, men kan även medföra stora besparingar för samhället, säger Kristoffer Axelsson.

Men det är bråttom. Andelen äldre i Sverige ökar i snabb takt.

− Intresset är redan stort, men förändringen skulle kunna gå betydligt snabbare, påpekar Kristoffer Axelsson.

Tunstalls breda internationella erfarenhet av e-hälsa visar mycket goda resultat. Patienten sköter sin hälsa bättre och diagnoser ställs snabbare och blir mer rätt. Tryggheten ökar när man kan bo kvar i hemmet längre och färre behöver läggas in. Tekniken lär sig tolka patientens värden och om något är fel larmar den automatiskt vårdgivaren som snabbt kan sätta sig i kontakt med patienten.

I Tunstall diskuteras välfärdsteknik flitigt och med den nya plattformen öppnar sig ännu er intressanta möjligheter.

− Vi fortsätter utveckla lösningar för framtidens utmaningar tillsammans med våra kunder. Att kunna spara samhällets resurser är viktigt samtidigt som vi bidrar med ökad livskvalitet i form av större trygghet och mer frihet, sammanfattar Kristoffer Axelsson, CEO på Tunstall Nordic.

Artikeln publicerad den 21 juni, 2018 av borgowilli